Γιώργος Τσανάκας

Πώς να μην θες να το σηκώσει αυτός ο τύπος;

Τα όσα κάνει ο Λιονέλ Μέσι στα 35 (!) του είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ! Αυτός ο τύπος που χαμογελούσε αθώα σαν ένα παιδάκι, το οποίο βλέπει το όνειρό του να πλησιάζει. Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

«Να μην χάσει την πίστη του ο κόσμος, δεν θα τον απογοητεύσουμε»… Μια ατάκα που λίγοι κράτησαν στην άκρη του μυαλού τους μετά την οδυνηρή ήττα της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ανάμεσα σε αυτούς! Ο ίδιος την ξεστόμισε και το έκανε πράξη.

Στα 35 του, βγάζοντας εγωισμό, προσωπικότητα και τα κουράγια του… 20άρη Χούλιαν Άλβαρες. Ξεσηκώνοντας το κοινό σε κάθε παιχνίδι, ακούγοντας ένα μακρόσυρτο «ωωω» να συνοδεύει τις εκπληκτικές ατομικές του ενέργειες. Όπως αυτή στο τρίτο γκολ απέναντι στην Κροατία, που θύμισε εκείνο το απίθανο γκολ κόντρα στην Μπιλμπάο πριν χρόνια. Έχοντας να τον τραβάει, να τον κλωτσάει και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον κόψει ο 20χρονος Γκβάρντιολ. Μάταια…

Ο τύπος που περπατάει περισσότερο από κάθε άλλον στο Παγκόσμιο Κύπελλο… Μάλλον, μόνο αυτό δεν κάνει! Βγάζοντας ζήλο στο χορτάρι, φτάνοντας ακόμη και να μαρκάρει, να τραβάει, να κλωτσάει αντιπάλους του. Με τέσσερα βραβεία MVP σε πέντε ματς (έχασε μόνο αυτό με τη Σαουδική Αραβία), με πέντε γκολ και τρεις ασίστ και ένα σύνολο 25 μαχητών που θα πέσουν ακόμη και από γκρεμό αν τους ζητηθεί. «Θα δώσω και τη ζωή μου για να πάρει ο Μέσι το Μουντιάλ», είπε ο Ντίμπου Μαρτίνες και αντιπροσωπεύει κάθε έναν συμπαίκτη του «πούλγκα», που δίνει τα πάντα. Ο Άλβαρες που τρέχει και για τον Μέσι μαζί, ο Ντε Πολ που διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του, ο Οταμέντι που κάνει το Μουντιάλ της ζωής του, αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που έχει στο πλάι του!



Τα όσα κάνει ο Λιονέλ Μέσι στα 35 (!) του είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ και ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν θα μπορούσε! Αυτός ο τύπος που χαμογελούσε αθώα σαν ένα παιδάκι στον αγώνα με την Κροατία, κοιτάζοντας τους τουλάχιστον 40 χιλ. συμπατριώτες του να κρέμονται από τις μικροκαμωμένες πλάτες του. Όπως είπαμε και προσφάτως, κουβαλάει ένα έθνος πάνω του. Αυτό το βάρος του έκανε δύσκολη τη δουλειά σε άλλες περιστάσεις, αυτό το βάρος του δίνει πλέον δύναμη, κουράγια και αντοχές να συνεχίζει.

Ο πιθανότατα καλύτερος ποδοσφαιριστής που γέννησε αυτό το άθλημα και που έχει την πίεση που δεν είχε κανείς άλλος στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος που έφτασε να λοιδορείται ακόμη και από τους συμπατριώτες του, παρότι έβλεπαν τον Ιγκουαΐν να τα… πετάει έξω σε Μουντιάλ και Κόπα Αμέρικα. Ο Μέσι… έφταιγε, όμως! Αυτός ο τύπος που δεν έχει χάσει ΠΟΤΕ ημιτελικό με την Αργεντινή στην καριέρα του. Που εμπνέει ακόμη και «αντιπάλους» να τον υποστηρίξουν. Γι’ αυτό και διερωτώμαι: Πώς να μην θες να το σηκώσει αυτός ο τύπος;

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Ο Λιονέλ Αντρές Μέσι έδειξε και στους πιο… άμπαλους ή κακεντρεχείς πως είναι ο απόλυτος ηγέτης. Όταν στράβωσαν τα πράγματα, ήταν αυτός που βγήκε μπροστά για να τα… ισιώσει. Τώρα μπροστά του βλέπει μόνο τον τελικό. Δεν είναι ωραίο να πω μεγάλα λόγια, αλλά γίνεται να τον χάσει; Θα είναι ΑΔΙΚΟ από τη ζωή, αλλά σε βάθος χρόνου το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα. Και θα του δώσει αυτό που του οφείλει!

«Όπως είχα ξαναπεί, δεν το διασκεδάζαμε τόσο πριν ενώ τώρα το κάνουμε», ανέφερε μετά το φινάλε του ματς. Τώρα το διασκεδάζει όσο τίποτα, όπως και εμείς μαζί του…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x